Vraag uw toeslagen aan! (17-12-2018)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Vraag uw toeslagen aan!

Vraag uw toeslagen aan! (17-12-2018)

De Belastingdienst geeft verschillende toeslagen aan mensen met een laag inkomen. Het gaat bij elkaar vaak om flink wat geld per maand. Geld waar u recht op heeft! Het blijkt dat niet iedereen toeslagen krijgt. Wij adviseren u deze wel aan te vragen.

Er zijn 4 toeslagen:

• zorgtoeslag (voor uw zorgverzekering);
  • huurtoeslag (voor de huur van uw woning);
  • kindgebonden budget (voor de kosten van uw kinderen);
  • kinderopvangtoeslag (voor kinderopvang).

De Belastingdienst kijkt voor de hoogte van de toeslag naar uw inkomen. Ook het inkomen van uw eventuele toeslagpartner telt mee. Voor de huurtoeslag telt ook het inkomen van uw medebewoners mee. Op www.toeslagen.nl vindt u de voorwaarden.

Wie is mijn toeslagpartner?

Hebt u een echtgenoot of een geregistreerde partner? Dan is die persoon uw toeslagpartner. Ook als u niet op hetzelfde adres woont. Alleen als u een echtscheiding of een scheiding van tafel en bed aanvraagt bij de rechtbank, of als u al gescheiden bent, bent u geen toeslagpartners meer. Ook iemand anders kan uw toeslagpartner zijn als die op uw adres ingeschreven staat. Op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagpartner ziet u of u een toeslagpartner heeft.

Voorkom dat u teveel toeslagen krijgt

Het is belangrijk dat u de juiste toeslagen krijgt. Geef veranderingen in uw inkomen of uw gezin daarom ook gelijk aan de Belastingdienst door. Daarmee voorkomt u dat u later geld moet terugbetalen. Bijvoorbeeld omdat u niet wist dat u een toeslagpartner had of het inkomen van een medebewoner was vergeten mee te tellen. Omdat het vaak om heel veel geld gaat, komt u daarmee in geldproblemen. Informeer zo nodig vooraf bij de Belastingdienst of u recht heeft op toeslagen.

Formulierenhulp

Vindt u het moeilijk? Vraag dan hulp en advies bij de formulierenhulp in uw woonplaats. Op www.ijsselgemeenten.nl vindt u de adressen en openingstijden. Zij kunnen helpen met de aanvraag of het doorgeven van wijzigingen. De vrijwilligers helpen u graag.