Vraag nu de bijdrage studiekosten 2018 - 2019 aan (02-10-2018)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Vraag nu de bijdrage studiekosten 2018 - 2019 aan

Vraag nu de bijdrage studiekosten 2018 - 2019 aan (02-10-2018)

Dit item is verlopen op 02-12-2018.

Bijna alle scholen sturen jaarlijks een rekening voor ‘extra’ activiteiten op school. Daaronder vallen bijvoorbeeld het schoolreisje, de sinterklaas of kerstviering etc. Als u niet betaalt mag uw kind soms niet meedoen. Daarnaast vragen scholen een bijdrage voor een studiereis of is speciale kleding (denk aan een overall, schort of sportkleding). Voor deze kosten kunt u een bijdrage in de studiekosten aanvragen.

Voor kinderen op de basisschool is de maximale bijdrage € 50,- per kind. Voor het voortgezet onderwijs, MBO, HBO of WO € 125,- tot en met het kwartaal waarin uw kind 18 wordt. In Zuidplas gelden andere bedragen.

Doe de aanvraag

Vraag de bijdrage met 1 formulier voor al uw kinderen aan. Rekeningen die u al van hun school kreeg, stuurt u meteen mee. Heeft u meer kinderen? Dan komen de rekeningen niet altijd van alle scholen tegelijk. Geef dan toch alvast de namen op van al uw kinderen die dit schooljaar onderwijs volgen. Rekeningen die u later ontvangt, stuurt u dan naar ons op met het declaratieformulier.

Capelle:

Indirecte studiekosten valt onder de bijzondere bijstand. Kijk voor meer informatie op www.ijsselgemeenten.nl/studiekosten.

Krimpen:

Studiekosten is een extra bijdrage uit het Voorzieningenfonds. Kijk voor meer informatie op www.ijsselgemeenten.nl/voorzieningenfonds.

Zuidplas:

De bijdrage schoolgaande kinderen valt onder de bijzondere bijstand. Kijk voor meer informatie op www.ijsselgemeenten.nl/schoolkinderen.