Nog geen 27 jaar? Terug naar school! (17-12-2018)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Nog geen 27 jaar? Terug naar school!

Nog geen 27 jaar? Terug naar school! (17-12-2018)

Met een diploma op zak heb je meer kans op betaald werk. Met 27 jaar kun je nog studiefinanciering krijgen. Daarom is tot die leeftijd het volgen van een studie verplicht. Helemaal als je nog geen opleiding hebt afgerond of geen werk kunt vinden met jouw diploma.

Als je al een uitkering krijgt en een opleiding kan gaan volgen, kan je recht op een uitkering vervallen. Wij kunnen je dan verplichten een opleiding te volgen. Daarbij kijken we eerst naar je opleidingsniveau en of het volgen van een opleiding voor jou haalbaar is. Dat je schulden of al een diploma hebt, of geen studieschuld wil maken, zijn nog geen redenen om niet terug te gaan naar school.

Hulp bij goede keuze

Als je in Capelle of Krimpen woont, kan De Jonge Krijger je helpen bij het kiezen van een opleiding. Je vindt De Jonge Krijger aan de Mient 22a in Capelle aan den IJssel, www.jongekrijger.nl.

Woon je in Zuidplas? Dan kan Bureau leerlingzaken, Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda, www.leerlingzakenmh.nl helpen. Je casemanager Werk kan je hierin begeleiden.