Melanie werkt bij personeelszaken (17-12-2018)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Melanie werkt bij personeelszaken

Melanie werkt bij personeelszaken (17-12-2018)

Melanie werkt als junior HR medewerker bij de gemeente Capelle. Haar baan is speciaal gemaakt als garantiebaan. De functie heeft taken zonder tijdslimiet en druk. Het is echter wel een volwaardige functie met verantwoordelijkheden. Zo past dit werk goed binnen haar mogelijkheden.

Als tiener kreeg Melanie problemen met haar gezondheid. Ze deed daarom het VMBO op een school voor langdurig zieke kinderen. Daarna wilde ze een MBO-opleiding doen. Een opleiding van meerdere jaren was echter te zwaar. Melanie: “Ik wilde graag op een kantoor werken. Ik deed daarom de versnelde opleiding secretarieel medewerker. Ik volgde lessen en liep stages. Dat waren lange dagen die hun tol eisten. Uiteindelijk moest ik stoppen omdat het niet goed met me ging.”

UWV

Melanie vroeg bij het UWV een Wajong-uitkering aan. “Het UWV gaf mij een indicatie voor een garantiebaan. Ik kan per dag maximaal 4 tot 6 uur werken.” De periode dat Melanie niet naar school kon en niet werkte was niet prettig. Dat duurde ongeveer een jaar. Ze deed nog wel vrijwilligerswerk in een verzorgingshuis. Helaas bleek dat ook fysiek te zwaar.

Werkplein

Met de indicatie voor een garantiebaan kwam Melanie bij het Werkplein. “Ik kreeg daar allerlei gesprekken en trainingen. Trainingen over jezelf presenteren en solliciteren. Ik kreeg ook hulp bij het voorbereiden van mijn sollicitaties. Eerst deed ik maar wat als ik op gesprek ging. Door de trainingen wist ik beter hoe ik me moest opstellen. Ik was ook minder zenuwachtig.”

Solliciteren

Ze gaat dan op gesprek bij personeelszaken van de gemeente Capelle. Ze solliciteert op de functie van Junior HR (Human Resources) medewerker. “Toen ik net de trainingen had afgerond, kreeg ik een tweede gesprek. Ik ben heel erg blij dat ik ben aangenomen. Deze baan geeft mij zelfvertrouwen en geloof in mezelf. Ik krijg een kans en dat geeft mij het gevoel dat ik ertoe doe. Ik ben in het afgelopen half jaar gegroeid in veel dingen, volwassener geworden.”

Toekomst

“Ik ben heel erg blij met mijn baan. Thuis zitten is niks voor mij. Dan ga ik alleen maar piekeren over mijn gezondheid. Ik ben nu positiever over mezelf en mijn gezondheid. Ik voel me nog wel vaak onzeker. Bijvoorbeeld als het me niet lukt om te gaan werken. Ik vind mijn baan heel belangrijk en doe mijn best om naar kantoor te gaan.” Melanie vervolgt: “Het is niet altijd aan de buitenkant te zien hoe ik mij voel. Dat maakt het lastig. Hoe het in de toekomst met mij zal gaan weet ik niet. Ik hoop dat ik weer een opleiding kan doen en wil nog een tijd hier blijven werken”.