Maak uw eigen geldplan (17-12-2018)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Maak uw eigen geldplan

Maak uw eigen geldplan (17-12-2018)

Geld tekort aan het einde van de maand? Of juist over? Geen goed overzicht over uw geldzaken? Of geldzorgen? Het geeft allemaal onrust. Een Geldplan van het Startpunt Geldzaken geeft inzicht.

Voorkant folder geldzaken op orde

Op www.capelleaandenijssel.nl/geldplannen kan iedereen zelf een plan maken om uit de geldzorgen te komen. Ook zijn er plannen voor mensen zonder geldzorgen. Er zijn geldplannen voor bijvoorbeeld beter rondkomen, sparen, pensioen, ouders met kinderen en jongeren die 18 jaar worden. Het gebruik van de geldplannen is anoniem. Daardoor is de privacy verzekerd.

Informatie en hulp

Soms is het prettig om hulp te krijgen bij het invullen en uitvoeren van een geldplan. Vooral als u geldzorgen wilt aanpakken kan ondersteuning fijn zijn. De vrijwilligers van Budgetmaatjes, de Wijkwinkels en Huis van de Wijk bieden die hulp in Capelle.

Op www.welzijncapelle.nu onder ‘huis van de wijk’ staan de adressen en openingstijden van de wijkwinkels.

Heeft u langere tijd behoefte aan ondersteuning dan kunt u een Budgetmaatje om hulp vragen. Kijk hiervoor op: www.samen010.nl/projecten/alle-projecten/budgetmaatjes010/

De vrijwilligers weten de weg naar incassobureaus, schuldhulpverlening, betaalregelingen, belasting- en bankzaken. Ook helpen zij bij het aanvragen van voorzieningen of regelingen.

Geldplannen

De Geldplannen zijn beschikbaar gesteld door de gemeente Capelle. Ze staan op het Startpunt Geldzaken en zijn ontwikkeld door het Nibud, samen met onder andere de Vereniging Eigen Huis.