Invloed uitoefenen op het Capelse beleid? (13-09-2018)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Invloed uitoefenen op het Capelse beleid?

Invloed uitoefenen op het Capelse beleid? (13-09-2018)

Adviesraad sociaal domein Capelle aan den IJssel is op zoek naar maatschappelijk betrokken inwoners (m/v).

Het ‘sociale domein’ gaat over ons sociale leefklimaat; het betrokken zijn bij elkaar en de maatschappij. Wij zijn een onafhankelijke adviesraad die de burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd advies geeft over zaken die voor de burgers van Capelle aan den IJssel van belang zijn.

Wat vragen wij?

• U woont in Capelle aan den IJssel;
  • U bent geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen, bijvoorbeeld bij Jeugd en Passend Onderwijs (Jeugdhulp), Werk en Inkomen, Armoede en Schulden (Participatie) en Wonen, Zorg en Welzijn (Wmo);
  • U werkt graag samen en beschikt over communicatieve vaardigheden;
  • U vindt het nodig om regelmatig met maatschappelijke organisaties contact te houden;
  • U wilt zich inzetten voor een periode van vier jaar;
  • U bent gemiddeld 16 uur per maand beschikbaar;

Maatschappelijke betrokkenheid, ervaring met de genoemde onderwerpen, tijd en energie zijn belangrijker dan ervaring met de gemeentelijke beleidsprocessen.

Wat krijgt u ervoor terug?

• Voldoening, waardering en plezier
  • Vergroting van uw netwerk en inspirerende contacten
  • Een bescheiden onkostenvergoeding

Interesse?

Wilt u meer weten, een voorgesprek? Stuur uw reactie per e-mail naar s.dijxhoorn@kpnmail.nl. Saskia Dijxhoorn (secretaris/0651602151) of Hans Schellekens (voorzitter/0681738320) staan u graag te woord of zien met belangstelling uw reactie tegemoet.