Nieuws

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws

Nieuws

 • Nieuwsbrief Sociale Zaken juli

  (05-07-2018)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van juli wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Nieuwe privacyregels

  (25-05-2018)

  Vandaag is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht gegaan. De kern van de AVG is dat we zorgvuldig met persoonsgegevens omgaan en datalekken voorkomen. We hebben met elkaar hard gewerkt aan de voorbereidingen voor deze wet en aan het documenteren welke privégegevens van wie we in bezit hebben, hoe lang we ze bewaren en wat we ermee doen.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken april

  (28-03-2018)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van april wordt komende week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we de nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Meer uitkeringsgerechtigden aan het werk in IJsselgemeenten

  (19-03-2018)

  Het gaat goed met de bijstand in de IJsselgemeenten (Capelle, Krimpen en Zuidplas). In 2017 nam het aantal mensen dat nieuw in de bijstand kwam af. Tegelijkertijd steeg het aantal mensen dat werk vond en daardoor geen bijstand meer nodig had. Bestuursvoorzitter Eric Faassen van IJsselgemeenten: “Dat is een mooi resultaat. Zeker als je weet dat landelijk het aantal mensen in de bijstand 0,75% afnam.”

  Lees verder
 • Zuidplas: Kom binnen bij bedrijven

  (13-02-2018)

  Op zoek naar nieuw talent? Schrijf uw bedrijf dan in voor de actie ‘Kom binnen bij bedrijven!’ Van maandag 9 april tot en met zaterdag 14 april maakt u vrijblijvend kennis met mensen die heel graag weer aan de slag gaan. Het kan zowel gaan om betaald werk, als om een stage of werkervaringsplek.

  Lees verder
 • Meer werkervaringsplaatsen gezocht in land- en tuinbouwsector Zuidplas

  (14-12-2017)

  Een half jaar geleden is het project Statushouders Glastuinbouw Zuidplas van start gegaan. Het is een samenwerking tussen de GR IJsselgemeenten (waaronder Zuidplas) en Veldwerk Uitzendbureau. Werkplein IJsselgemeenten heeft nu een filmpje gemaakt over de ervaringen van nieuwkomers (statushouders) uit Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen in een leerwerkbedrijf te Bleiswijk. De gemeente Zuidplas gaat de film presenteren aan de eigen land- en tuinbouwsector om soortgelijke werkervaringsplaatsen ook in Zuidplas mogelijk te kunnen maken.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken december

  (14-12-2017)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van december wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we deze nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken oktober

  (06-10-2017)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van oktober wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • 24 banen via social return

  (06-07-2017)

  De gemeenten in de regio Rijnmond hebben afgesproken van hun leveranciers 5% social return te vragen. Dit betekent dat bij inkoop van goederen of diensten een leverancier vijf procent van de omzet moet besteden aan werk voor mensen met een uitkering.

  Lees verder
 • Voetballen met baan als doel

  (06-07-2017)

  Op 23 juni vond op de sportvelden van DCV in Krimpen een sportieve ontmoeting plaats. Uitzendbureau Roteck (sponsor), FMC (callcenter) en andere ondernemers uit Krimpen voetbalden samen met werkzoekenden en medewerkers van het Werkplein IJsselgemeenten. Wethouders Arnold de Leeuw en Marco Oosterwijk van Krimpen waren ook van de partij, waarbij de laatste in pak ook nog even een balletje mee trapte…

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken juli

  (04-07-2017)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van juli wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Boksend in beweging met BoxOp!

  (24-02-2017)

  Vorig jaar hebben veertien deelnemers de training BoxOp! gevolgd. De training met een sportief (boks-)karakter is gericht op het vergroten van zelfvertrouwen en eigen kracht. Zo leren de kandidaten te zoeken naar aansluiting met een werkgever en daarmee de kans op werk te vergroten. Een aantal van hen hebben met hun nieuwe vaardigheden inmiddels een baan gevonden.

  Lees verder
Archief
Top