Nieuws

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws

Nieuws

 • Meer uitkeringsgerechtigden aan het werk in IJsselgemeenten

  (19-03-2018)

  Het gaat goed met de bijstand in de IJsselgemeenten (Capelle, Krimpen en Zuidplas). In 2017 nam het aantal mensen dat nieuw in de bijstand kwam af. Tegelijkertijd steeg het aantal mensen dat werk vond en daardoor geen bijstand meer nodig had. Bestuursvoorzitter Eric Faassen van IJsselgemeenten: “Dat is een mooi resultaat. Zeker als je weet dat landelijk het aantal mensen in de bijstand 0,75% afnam.”

  Lees verder
 • Zuidplas: Kom binnen bij bedrijven

  (13-02-2018)

  Op zoek naar nieuw talent? Schrijf uw bedrijf dan in voor de actie ‘Kom binnen bij bedrijven!’ Van maandag 9 april tot en met zaterdag 14 april maakt u vrijblijvend kennis met mensen die heel graag weer aan de slag gaan. Het kan zowel gaan om betaald werk, als om een stage of werkervaringsplek.

  Lees verder
 • Meer werkervaringsplaatsen gezocht in land- en tuinbouwsector Zuidplas

  (14-12-2017)

  Een half jaar geleden is het project Statushouders Glastuinbouw Zuidplas van start gegaan. Het is een samenwerking tussen de GR IJsselgemeenten (waaronder Zuidplas) en Veldwerk Uitzendbureau. Werkplein IJsselgemeenten heeft nu een filmpje gemaakt over de ervaringen van nieuwkomers (statushouders) uit Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen in een leerwerkbedrijf te Bleiswijk. De gemeente Zuidplas gaat de film presenteren aan de eigen land- en tuinbouwsector om soortgelijke werkervaringsplaatsen ook in Zuidplas mogelijk te kunnen maken.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken december

  (14-12-2017)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van december wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we deze nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken oktober

  (06-10-2017)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van oktober wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • 24 banen via social return

  (06-07-2017)

  De gemeenten in de regio Rijnmond hebben afgesproken van hun leveranciers 5% social return te vragen. Dit betekent dat bij inkoop van goederen of diensten een leverancier vijf procent van de omzet moet besteden aan werk voor mensen met een uitkering.

  Lees verder
 • Voetballen met baan als doel

  (06-07-2017)

  Op 23 juni vond op de sportvelden van DCV in Krimpen een sportieve ontmoeting plaats. Uitzendbureau Roteck (sponsor), FMC (callcenter) en andere ondernemers uit Krimpen voetbalden samen met werkzoekenden en medewerkers van het Werkplein IJsselgemeenten. Wethouders Arnold de Leeuw en Marco Oosterwijk van Krimpen waren ook van de partij, waarbij de laatste in pak ook nog even een balletje mee trapte…

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken juli

  (04-07-2017)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van juli wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • IJsselgemeenten actief tegen jeugdwerkloosheid

  (22-06-2017)

  Na de zomervakantie kunnen 12 jongeren uit het praktijkonderwijs in Capelle starten met een opleiding richting horeca en facilitair via de Top Academie, gerealiseerd door Learn2Work. Dit is een van de Jongerenakkoorden in de Regio Rotterdam met het bedrijfsleven waarin afspraken worden gemaakt over stages, leerwerkplekken en vacatures.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken april

  (31-03-2017)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van december wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Boksend in beweging met BoxOp!

  (24-02-2017)

  Vorig jaar hebben veertien deelnemers de training BoxOp! gevolgd. De training met een sportief (boks-)karakter is gericht op het vergroten van zelfvertrouwen en eigen kracht. Zo leren de kandidaten te zoeken naar aansluiting met een werkgever en daarmee de kans op werk te vergroten. Een aantal van hen hebben met hun nieuwe vaardigheden inmiddels een baan gevonden.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken december

  (12-12-2016)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van december wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we de klanten van Sociale Zaken een nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Fraudebestrijding bijstand bespaart bijna 3 miljoen

  (28-09-2016)

  De bestrijding van fraude met bijstandsuitkeringen door IJsselgemeenten heeft vorig jaar een besparing van bijna 3 miljoen euro opgeleverd. Dat blijkt uit het verslag Hoogwaardig Handhaven 2015 van IJsselgemeenten. De opbrengst bestaat uit beëindigde uitkeringen, terugvorderingen van bijstand, verlagingen van uitkeringen en boetes.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken oktober

  (28-09-2016)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van oktober wordt rond 8 oktober verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. De Nieuwsbrief verschijnt 4x per jaar. Hiermee houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Uitzendbureaus op het Werkplein

  (08-09-2016)

  Sinds kort werken de uitzendbureaus Randstad en Tempo-Team samen met IJsselgemeenten op het Werkplein. Project Werkplein Werkt! is hiermee officieel van start gegaan.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken juli

  (04-07-2016)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van juli wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. De Nieuwsbrief verschijnt 4x per jaar. Hiermee houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Toekomstmarkt voor jongeren

  (02-06-2016)

  Ben jij op zoek naar een opleiding, baan of bijbaan? Tijdens de Toekomstmarkt op 17 juni vindt je inspiratie en informatie over alles wat met school en werk te maken heeft.  Verder kun je meedoen met speedcoaching en workshops.

  Lees verder
 • Woensdagavond formulieren niet bruikbaar

  (01-06-2016)

  Woensdag 1 juni tussen 20:00 en 23:00 uur kunt u geen online formulieren invullen op de website. U kunt dan dus niet online een klacht indienen, fraude melden of schuldhulpverlening aanvragen. Na 23:00 uur kunt u de online formulieren weer gebruiken.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken april

  (30-03-2016)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van april wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten.

  Lees verder
 • Proef met tien doorstroombanen bij CapelleWerkt

  (26-01-2016)

  Donderdag kregen tien mensen met een uitkering een betaalde doorgroeibaan bij stichting CapelleWerkt. Een proef waarbij de deelnemers vanuit een betaalde baan bij CapelleWerkt gaan solliciteren naar een baan bij een andere werkgever. Een belangrijke kans voor de deelnemers en een einde van een lange periode van uitkeringsafhankelijkheid.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken december

  (17-12-2015)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van december wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Omdat in januari ook Zuidplas aansluit bij Sociale Zaken krijgen ook de klanten in Zuidplas deze nieuwsbrief.

  Lees verder
 • Fraudebestrijding levert 2,6 miljoen euro op

  (09-10-2015)

  De bestrijding van fraude met bijstanduitkeringen heeft vorig jaar in Capelle 2,6 miljoen euro opgeleverd. Dat blijkt uit de cijfers over 2014 die het college deze week heeft vastgesteld. De opbrengst bestaat uit beëindigde uitkeringen, terugvorderingen van bijstand, verlagingen van uitkeringen en boetes.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken IJsselgemeenten

  (09-10-2015)

  Rond 16 oktober ontvangt iedereen met een uitkering van Sociale Zaken IJsselgemeenten de Nieuwsbrief Sociale Zaken. De nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar met actuele informatie en achtergrondartikelen.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken IJsselgemeenten

  (13-07-2015)

  Rond 11 juli ontvangt iedereen met een uitkering van Sociale Zaken IJsselgemeenten de tweede Nieuwsbrief Sociale Zaken. De nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar met actuele informatie en achtergrondartikelen.

  Lees verder
 • 2 juli: Tour de IJsselgemeenten!

  (19-06-2015)

  Op 2 juli fietsen twaalf gemotiveerde kandidaten van het Werkplein IJsselgemeenten langs verschillende bedrijven en organisaties in Capelle en Krimpen aan den IJssel en Zuidplas om zich te presenteren en te oefenen op hun sollicitatievaardigheden. Wethouder Eric Faassen van Sociale Zaken in Capelle aan den IJssel fietst de eerste etappe mee.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken IJsselgemeenten

  (30-03-2015)

  Vanaf 2 april verspreiden we de eerste Nieuwsbrief Sociale Zaken onder iedereen die een uitkering ontvangt van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Inwoners uit Capelle aan den IJssel kennen hem al. Voor inwoners uit Krimpen aan den IJssel is dit de eerste kennismaking. De nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar met actuele informatie en achtergrondartikelen.

  Lees verder
 • Meer samenwerking Zuidplas en IJsselgemeenten

  (11-02-2015)

  Donderdagmiddag ondertekenden wethouder Eric Faassen (Capelle) namens de IJsselgemeenten en wethouder Rik van Woudenberg namens de gemeente Zuidplas een dienstverleningsovereenkomst voor samenwerking op het gebied van Sociale Zaken.

  Lees verder
Archief
Top