Nieuws

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws

Nieuws

 • Nieuwsbrief oktober

  (15-10-2018)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van oktober is verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. 4 keer per jaar sturen we de nieuwsbrief. Zo houden we onze klanten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Wist u dat …

  (03-10-2018)

  In iedere Nieuwsbrief van Sociale Zaken geven we een paar handige weetjes in deze rubriek.

  Lees verder
 • Regels bijzondere bijstand nu ook voor Zuidplas aangepast

  (03-10-2018)

  In april was er al een wijziging van de bijzondere bijstand voor inwoners van Capelle en Krimpen. Deze regels gelden sinds 1 oktober 2018 ook voor inwoners van Zuidplas.

  Lees verder
 • Nieuwe website voor Leergeld Hollandsche IJssel

  (03-10-2018)

  Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken heeft de nieuwe website in gebruik genomen voor Stichting Leergeld Hollandsche IJssel. De stichting heette tot voor kort Leergeld Capelle e.o. De stichting heeft haar werkgebied nu uitgebreid naar Krimpen en Zuidplas. Daarom zijn de naam en de website aangepast.

  Lees verder
 • Niet tevreden? Vertel het ons!

  (03-10-2018)

  Wij vinden een goed contact met u belangrijk. We willen u altijd op tijd informeren. Bijvoorbeeld over een aanvraag of een wijziging in uw uitkering. Als u een vraag heeft, willen we een duidelijk antwoord geven. Als een casemanager dat antwoord moet geven, vinden we dat die u snel moet terugbellen. Daarbij willen we u altijd vriendelijk en respectvol te woord staan. Ook als u bij ons op een gesprek of training komt.

  Lees verder
 • Vol vertrouwen solliciteren

  (03-10-2018)

  Wat u vertelt is belangrijk! Maar wist u dat uw uitstraling minstens zo belangrijk is? Voelt u zich goed en straalt u vertrouwen uit? Dan is de kans op succes veel groter! Dat blijkt uit onderzoeken en is ook de ervaring van veel klanten die solliciteren. Zowel voor vrijwilligers- en betaald werk.

  Lees verder
 • Klantenservice: het werk van de toekomst!

  (02-10-2018)

  U bent behulpzaam en houdt van contact met mensen. Mensen komen vaak naar u toe voor advies. Of u bent handig met de computer en sociale media. Dan is het werken op een afdeling klantenservice iets voor u. Ervaring is niet nodig.

  Lees verder
 • Vraag nu de bijdrage studiekosten 2018 - 2019 aan

  (02-10-2018)

  Bijna alle scholen sturen jaarlijks een rekening voor ‘extra’ activiteiten op school. Daaronder vallen bijvoorbeeld het schoolreisje, de sinterklaas of kerstviering etc. Als u niet betaalt mag uw kind soms niet meedoen. Daarnaast vragen scholen een bijdrage voor een studiereis of is speciale kleding (denk aan een overall, schort of sportkleding). Voor deze kosten kunt u een bijdrage in de studiekosten aanvragen.

  Lees verder
 • Schuld bij ons? Bel voor een regeling!

  (02-10-2018)

  Het kan gebeuren dat u teveel uitkering van ons heeft gekregen. Bijvoorbeeld als we een wijziging niet meer op tijd voor de betaling kunnen verwerken. U betaalt dit geld dan terug. Soms gaat het om een paar tientjes. Het kan echter ook een groter bedrag zijn. Dat kunt u dan waarschijnlijk niet in 1 keer terugbetalen. In dat geval treffen we een betaalregeling met u. Heeft u nog een uitkering van ons? Dan verrekenen we meestal iedere maand een bedrag met uw uitkering. We houden dan rekening met uw beslagvrije voet. Dat is het bedrag dat u minimaal moet overhouden om van te leven.

  Lees verder
 • Nieuwe collectieve zorgverzekering vanaf 2019

  (02-10-2018)

  Capelle, Krimpen en Zuidplas bieden hun inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering. Deze verzekering heeft een brede dekking tegen een concurrerende premie, waarbij het eigen risico is meeverzekerd. Capelle en Krimpen doen dit nu nog via VGZ en Zuidplas via Zorg en Zekerheid.

  Lees verder
 • Nieuwe digitale formulieren op onze website

  (02-10-2018)

  We hebben een aantal nieuwe digitale formulieren aan onze website toegevoegd. Deze zijn aangepast aan het gebruik van een tablet of smartphone. Zo willen we onze digitale dienstverlening verbeteren. Dit was ook een vraag die naar voren kwam uit onderzoek.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken juli

  (05-07-2018)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van juli wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Nieuwe privacyregels

  (25-05-2018)

  Vandaag is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht gegaan. De kern van de AVG is dat we zorgvuldig met persoonsgegevens omgaan en datalekken voorkomen. We hebben met elkaar hard gewerkt aan de voorbereidingen voor deze wet en aan het documenteren welke privégegevens van wie we in bezit hebben, hoe lang we ze bewaren en wat we ermee doen.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken april

  (28-03-2018)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van april wordt komende week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we de nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Meer uitkeringsgerechtigden aan het werk in IJsselgemeenten

  (19-03-2018)

  Het gaat goed met de bijstand in de IJsselgemeenten (Capelle, Krimpen en Zuidplas). In 2017 nam het aantal mensen dat nieuw in de bijstand kwam af. Tegelijkertijd steeg het aantal mensen dat werk vond en daardoor geen bijstand meer nodig had. Bestuursvoorzitter Eric Faassen van IJsselgemeenten: “Dat is een mooi resultaat. Zeker als je weet dat landelijk het aantal mensen in de bijstand 0,75% afnam.”

  Lees verder
 • Zuidplas: Kom binnen bij bedrijven

  (13-02-2018)

  Op zoek naar nieuw talent? Schrijf uw bedrijf dan in voor de actie ‘Kom binnen bij bedrijven!’ Van maandag 9 april tot en met zaterdag 14 april maakt u vrijblijvend kennis met mensen die heel graag weer aan de slag gaan. Het kan zowel gaan om betaald werk, als om een stage of werkervaringsplek.

  Lees verder
 • Meer werkervaringsplaatsen gezocht in land- en tuinbouwsector Zuidplas

  (14-12-2017)

  Een half jaar geleden is het project Statushouders Glastuinbouw Zuidplas van start gegaan. Het is een samenwerking tussen de GR IJsselgemeenten (waaronder Zuidplas) en Veldwerk Uitzendbureau. Werkplein IJsselgemeenten heeft nu een filmpje gemaakt over de ervaringen van nieuwkomers (statushouders) uit Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen in een leerwerkbedrijf te Bleiswijk. De gemeente Zuidplas gaat de film presenteren aan de eigen land- en tuinbouwsector om soortgelijke werkervaringsplaatsen ook in Zuidplas mogelijk te kunnen maken.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken december

  (14-12-2017)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van december wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we deze nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
Archief
Top